top of page
BA-Repfoto-1_edited.jpg

BÄNKEN

En bänk i en park. Två gubbar. Ett möte.

Teater DaCapo och Stadra Teater presenterar...

ca. 35 min

24 mars

120 kr - 130 kr

barn 4-8 år

Pygméteatern i Stockholm.

Albert har rymt från hemmet. Han får inte göra som han vill och alla bara tjatar. Dessutom känner han sig ensam, hans bästa vän dotterdottern Elsa har blivit bortrövad av två drakar. Hon finns nu på andra sidan Atlanten. Långt bort. Tänk om hon glömmer bort sin morfar?


Bertil saknar sin hund. Det var hans bästa vän. Ludde var gammal och sjuk och hade ont, det var dags att dö, men det är ändå väldigt sorgligt när någon går bort.


Två ensamma gubbar träffas på en bänk i en park. I sorg och ensamhet uppstår ett möte. För fantasin finns kvar och blir nu som en tröst när de leker att Albert blir en hund. Ludde är nu tillbaka och gör konster för Bertil igen. Vacker tass. Snurra höger, snurra vänster. Duktig vovve. Och slick på munnen.


Och Bertil leker att han är Elsa, en prinsessa, och Alberts kära barnbarn. Bänken blir en båt och de seglar över Atlanten till Amerika för att få träffa Elsa igen. Det blir en resa med många strapatser, ett riktigt äventyr, pirater och sjöodjur. Och ett kärt återseende med Elsa, nästan som i en saga.


Albert blir hungrig. Det kanske är dags att vända tillbaka till hemmet. Personalen undrar nog var han är, de kanske blir oroliga och ringer polisen.


Albert och Bertil bestämmer sig för att träffas nästa dag igen – och rymma. Då ska de besöka Ludde i sin hundhimmel. Till detta behövs en raket, en rymmraket. Tio, nio, åtta, sju…


Vad som händer sedan får publiken själva fantisera ihop. Det handlar om lek och fantasi som helande kraft i tider när man kanske har det svårt.

PYGMÉTEATERN 24 MARS

Söndag 24 mars: 11:00 & 13:00

Speltid ca. 35 min

Som familjeföreställning från 4 år.

Biljetter

Vuxen
130 kr

Barn
130 kr

Vuxen (familj / grupp-minst 5 pers)
120 kr

Barn 
(familj / grupp-minst 5 pers)
120 kr

Boka biljetter genom kulturbiljetter.se.

Fakta

För: barn 4-8 år. Familjeföreställning från 4 år.
Speltid: Cirka 35 min.
Foto: Cacki Westerlund
Skådespelare: Rune Jakobsson och Magnus Wetterholm
Info: Teater DaCapo, teaterdacapo@gmail.com

Arrangörsinformation

För: barn 4-8 år. Vår spelerfarenhet är att den passar allra bäst för F-klass och årskurs 1. Och som familjeföreställning från 4 år.
Speltid: ca 35 minuter.


Spelyta: minst 4 x 4 meter (publikplatser tillkommer och plats för ljusstativ).
Takhöjd: minst 2,5 meter.
Bygg- och förberedelsetid: ca 2 timmar (beroende på lokal).
Rivtid: ca 1 timma.
Elkrav: 1 x 10 A utan annan belastning än våra strålkastare.
Mörkläggning: Inte nödvändigt, men föreställningen gör sig bättre i en mörklagd lokal.
Bärhjälp: Gärna.
Publikantal: max förskole- och skolföreställning 60 barn, max offentlig föreställning 80 personer (beror också på hur spellokalen ser ut).
Medverkande: Magnus Wetterholm och Rune Jakobsson.
Pris: 8 600 kr, andra föreställningen samma dag i samma lokal 5 400 kr. Resor tillkommer, 50 kr/mil (minst 300 kr). I förekommande fall tillkommer traktamente för 2 personer och övernattning. Med stöd av Uppsala kommun och Längmanska kulturfonden. Föreställningen är ett samarbete med Stadra teater.

Galleri

bottom of page