top of page

Anton Hellberg

Skådespelare

Anton Hellberg

Giovanni

Foto: Dragan Popović

Spelar Giovanni

Biografi


Anton Hellberg är en ung skådespelare och artist med rötter i Bergslagen.År 2023 tog han studenten från Karolinska gymnasiets teaterlinje i Örebro. Parallellt med gymnasiet gick han också Örebro Kulturskolas musikallinje.Åren 2023-2024 läser han musikteater på Östra Grevie folkhögskola på söderslätt i Skåne.


Redan som 8-åring fick han en roll i Johan Bernanders pjäs Revykungen på Stadra Teater. Sedan dess har Anton har varit återkommande i alla Stadra Teaters sommarproduktioner, där han gjort roller som bland annat kalfaktorn Kalle i Haren och vråken (2022), kemisten Jöns Jacob Berzelius i Jordens oro viker (2023) och portiern Pettersson i Dollar (2021).

Under sin gymnasietid gestaltade han bland annat huvudpersonen Raskolnikov i F. Dostojevskijs Brott och straff, ett par musikalroller i Örebro Kulturskolas musikallinje samt några roller i kortfilmer.


Anton har medverkat i ett flertal konserter, bland annat i en Povel Ramel-hyllningskonsert i Lindesberg med estradören Stefan Jansson. På Kulturkvarteret i Örebro bjöd han in till en egen konsert med blandad repertoar med sångpedagogen Katarina Josephsson vid pianot.

Anton har även skrivit en rad pjäser, varav en, Bäverligans sommarkollo, sattes upp på Stadra sensommaren 2018.


Musikteater och komedi är genrer som ligger Anton extra varmt om hjärtat.


070-532 37 73

jj.anton.hellberg@hotmail.com

Facebook

Stadra Teaters logotyp
bottom of page